ΦΡΕΝΤΙ ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης

*ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2024 8:31

ΤΙΡΑΝΑ
Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Φρέντι Μπελέρη για να αποφυλακιστεί. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας και ευρωβουλευτής κατέθεσε στις αλβανικές αρχές, αίτημα διακοπής έκτισης ποινής και αίτημα ακύρωσής της. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής είχε καταδικαστεί σε 24 μήνες φυλάκιση και παραμένει κρατούμενος από τις 12 Μαΐου 2023, κατηγορούμενος για ενεργητική δωροδοκία.

ΔΥΟ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Σύμφωνα με το himara.gr, η υπεράσπιση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας και ευρωβουλευτή κατέθεσε δυο αιτήματα στις αλβανικές αρχές:
1. Στο Πρωτοδικείο του Φιέρι για πρόωρη αποφυλάκιση με όρους. Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία, το δικαιούνται όσοι έχουν εκτίσει τα 2/3 της ποινής τους και έχουν καλή διαγωγή κατά την διάρκεια της κράτησής τους. Άρθρο 64 του ποινικού κώδικα και Άρθρο 38 του νόμου 79/2020. Ο μέσος όρος εξέτασης των αιτημάτων αυτής της φύσεως είναι από 20 έως 30 ημέρες.
2. Αίτημα στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο για αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι το δικαστήριο να εξετάσει την προσφυγή κατά της απόφασης του εφετείου. Το αίτημα αυτό εξετάζεται άμεσα από 3 έως 5 ημέρες.
Κατόπιν τούτων, αναμένεται η αντίδραση των αλβανικών αρχών.
Σημειώνεται δε ότι, σε περίπτωση που τα δύο αιτήματα του Φρέντι Μπελέρη δεν γίνουν αποδεκτά από την αλβανική δικαιοσύνη, θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι και τον Οκτώβριο, αφού η απόφαση του Εφετείου των Τιράνων επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση για φυλάκιση δύο ετών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass